FOTO: null

Na sjednici Štaba civilne zaštite Grada Bijeljina usvojen je Plan zaštite od snježnih padavina, za šta je obezbijeđeno 180.000 KM.

Komandant Štaba Mićo Mićić rekao je nakon sjednice da je gradsko Odjeljenje za stambeno-komunalne djelatnosti raspisalo tender za javnu nabavku sredstava neophodnih za čišćenje snijega i leda. 

"Teritoriju grada smo podijelili na nekoliko dijelova - centar grada, istočni, zapadni i sjeverni dio grada, Janja jedan, a sve da bismo uključili što veći broj građana koji imaju i lične mašine i sredstva za čišćenje snijega i kako bismo što spremnije dočekali padavine", precizirao je Mićić. 

On je naveo da je Planom, koji podrazumijeva najprije čišćenje prioritetnih ulica, obuhvaćena sva mehanizacija za čišćenje snijega neophodna u slučaju većih snježnih padavina. 

Mićić je dodao da su članovi Štaba danas razgovarali i o čišćenju trotoara u vrijeme snježnih padavina, te podsjetio na obavezu građana da ispred svojih objekata uklanjaju snijeg. 

"Naša je obaveza da, a imamo ugovor sa `Komunalcem`, ispred javnih ustanova očistimo snijeg, a obaveza svih privatnih ovjekata je da čiste ispred svog preduzeća ili ispred svojih radnji i kuća", rekao je Mićić. 

On je istakao da je sredstva od 180.000 KM, ukoliko se zima produži i bude kao prošle godine, moguće i povećavati. 

"Spremni smo da angažujemo sve mašine i ljudstvo koje imamo kako bismo zimu dočekali što spremnije", naglasio je Mićić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )