FOTO: Nezavisne

Policijski službenici Policijske uprave Doboj u mjesecu avgustu 2021. godine, tokom provođenja akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju došli su do zabrinjavajućeg podatka da je svakog dana u prosjeku kod dvanaest vozača motornih vozila utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

"Ukupno za 31 dan navedenog mjeseca  kod 376 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu i isti su isključeni iz saobraćaja. U ovom mjesecu ukupno je kod 52 osobe  utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 1, 5 g/kg", dodaje se u saopštenju.
 
Kako se navodi, tokom ovog perioda 23 vozača su odbila da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i isti su sankcionisani.
 
"Pomoću mobilnih radarskih sistema i uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila u pokretu evidentirano je 2.469 prekoračenja brzine kretanja vozila.Tokom ovog perioda izdat je i  251 prekršajni nalog zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, 187 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja auto-sjedalice, 343 zbog tehničke neispravnosti, 36 vozača je sankcionisano zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te 13 vozača zbog upravljanja neregistrovanim vozilom i 73 zbog nepropisnog preticanja i drugih", pojasnili su u saopštenju.
 
Dodali su da su u avgustu podnesena 23 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručeno 5.937 prekršajnih naloga.
 
"Broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na mjesec avgust prošle godine smanjen je za  2, 4 %, a u saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, dok je u istom mjesecu prošle godine taj broj bio pet. U ovim saobraćajnim nezgodama 51 lice je zadobilo lakše tjelesne povrede, a sedam teže", istakli su u saopštenju,
 
Iz Policijske uprave Doboj apeluju na vozače da se pridržavaju zakonskih propisa, da odgovornim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i time spriječe moguće posljedice.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )