FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Umjetnički projekat "Upoznaj muziku" u Bijeljini će biti nastavljen u subotu i nedjelju, 30. i 31. marta, kada će biti održane večeri ruske muzike u hotelu "Drina".

Uz obrade klasičnih numera ruskih kompozitora Sergeja Vasiljeviča Rahmanjinova, Petra Iljiča Čajkovskog do neizostavnih numera narodne i sovjetske muzike kao što su "Kaljinka" i "Kaćuša" publika će biti u prilici da upozna širok spektar ruske kulture kroz različite epohe njihovih kompozicija. 

Projekat, čiji je tvorac magistar harmonike Dušan Sekulić, počeo je krajem februara, a cilj je da tokom ukupno 10 tematskih koncertnih večeri u toku godine približi publici karakteristike određenih muzičkih žanrova i odlike muzike pojedinih zemalja. 

Prvi koncert bio je posvećen tango muzici i Argentini, a atmosfera je bila upotpunjena autentičnom scenografijom Buenos Ajresa. 

Zbog velikog interesovanja za prvo tematsko veče održana su tri koncerta. 
Organizatori se nadaju da će tako biti i ovaj put. 

Cijena ulaznice za drugo muzičko putovanje je 10 KM. 

U narednim mjesecima uslijediće večeri španske i francuske muzike, džez, filmske, elektro, svjetske, narodne i klasične muzike.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )