FOTO: null

Ronilački klub Nautilus iz Bijeljine, u saradnji sa Sportskim ribolovnim društvom /SRD/ Riba iz ovog grada, organizovaće tokom vikenda dvodnevnu manifestaciju povodom obilježavanja 22. marta - Svjetskog dana voda.

Predsjednik "Nautilusa" Miroslav Benović rekao je da su članovi kluba planirali da u subotu i nedjelju, 19. i 20. marta, organizuju brojne zanimljive događaje koji će biti zabilježeni podvodnim kamerama. 

"U subotu, 19. marta, grupa ronilaca roniće na Eko-jezeru kod šljunkare `Tereks` s ciljem da očisti dio korita jezera.Tada ćemo snimiti video-zapis o stanju podvodnog svijeta jezera. Ronioci će u saradnji sa SRD `Riba` u jezero pustiti riblju mlađ", izjavio je Benović Srni. 

SRD "Riba" održaće i radnu skupštinu Društva i smotru ribočuvarske službe, kao i opreme ribočuvara.

Drugog dana manifestacije, u nedjelju 20. marta, u dvorištu zgrade Panevropskog univerziteta "Apeiron", između ostalog, biće predstavljeni kompleti ronilačke opreme i brzi gliseri. 

"Počinjemo ujutro u 9.00 časova, a zainteresovani će moći da vide i čamce za spasavanje, ronilačke kompresore, te opremu za pripremanje ribljeg kotlića i kotlića sa vojničkim pasuljem", kaže Benović. 

Od 12.00 do 13.00 časova ronioci će očistiti kanal "Dašnica" u dužini od 400 metara i pustiti riblju mlađ u kanal, a dobrovoljci će očistiti obalu. 

Ronilački klub "Nautilus" iz Bijeljine osnovan je 2008. godine, a čine ga 12 obučenih ronilaca i deset pridruženih članova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )