FOTO: null

U Republici Srpskoj sutra prije podne očekuje se pretežno oblačno i hladnije vrijeme sa slabom kišom, na jugozapadu Krajine i na jugu Hercegovine kiša će biti povremeno umjerena, dok se na višim planinama očekuje snijeg, rečeno je Srni u Hidrometeorološko

Dežurni meteorolog Draško Rudan rekao je da će prije podne na sjeveru i sjeverozapadu Republike Srpske padavine prestati i biće sunčanih intervala, dok će poslije podne kiša prestati u većini krajeva, osim Hercegovine i jugoistoka gdje će biti još slabih padavina. 

Rudan je rekao da će vjetar biti slab do umjeren, jutarnja temperatura od minus jedan do pet, na jugu do osam, najviša dnevna od četiri do devet, a na jugu Hercegovine oko 12 stepeni Celzijusovih. 

On je rekao da se drugog dana vikenda u Republici Srpskoj očekuje oblačno, hladnije jutro na sjeveru i sjeverozapadu, a oko rijeka prolazna magla. 

"Tokom dana očekuje se smanjenje oblačnosti, uz promjenjivu oblačnost i pojavu sunčevih intervala. Temperatura od minus tri do tri, na jugu do šest, najviša dnevna od 11 do 17 , a na planinama oko devet stepeni Celzijusovih", istakao je Rudan. 

Prvog dana naredne sedmice u ponedjeljak očekuje se pretežno vedro jutro sa malo oblaka oko rijeka i prolazne magle, tokom dana promjenjivo oblačno uz sunčane intervale, rekao je Rudan. 

On je naveo da će temperatrura tokom jutra biti od jedan do šest, na planinama minus dva, najviša dnevna od 11 do 18, a na planinama oko devet stepeni Celzijusovih. 

U utorak ponovo se očekuje hladnije vrijeme, ujutro na sjeverozapadu sa kišom, a u ostalim krajevima promjenjivo oblačno i suvo vrijeme, kaže Rudan. 

"Oblačnost će brzo zahvatiti i ostale krajeve uz kišu, dok će u predjelima preko 500 metara biti susnježice i snijega", rekao je Rudan. 

On je rekao da se do večeri u utorak očekuje prestanak padavina i razvedravanje, osim na krajnjem istoku gdje će još biti ponegdje slabih padavina. 

"Temperatura tokom jutra od minus četiri do jedan, n a jugu šest, maksimalna dnevna pet na sjeverozapadu do 14 stepeni Celzijusovih na jugoistoku", zaključio je Rudan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )