FOTO: InfoBijeljina

Gimnazija “Filip Višnjić” u Bijeljini za 100 godina postojanja i rada na put je izvela oko 15.000 učenika, od kojih su najveći broj njih danas ostvareni, poznati i veoma uspješni u struci za koju su se opredijelili, rekao je u petak direktor Gimnazije Vladimir Šavija.

On je istakao da se 12. septembra obilježava 100 godina od kada je Gimnazija u Bijeljini počela da radi. Prema njegovim riječima, u ovoj godini velikog jubileja škole učenici su sa profesorima na različite načine obilježavali ovaj dan.

- Prema iskustvima sa obolježavanja 50 godina Gimnazije, željeli smo da ponovimo taj segment iz istorije Gimnazije, a to je da su učenici tada izašli na ulice iz škole do centra i muzičkim programom obilježili jubilej. Želimo da ponovimo ovu manifestaciju i nazvali smo je “U šetnji sa gimnazijalcima”, a biće održana 7. septembra. Centralna manifestacija je planirana za 12. septembar, dok će sedam dana nakon toga biti prezentovana poštanska marka sa logom Gimnazije - naveo je Šavija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )