FOTO: null

Za prvu fazu uređenja korita rijeke Janje u Bijeljini potrebno je riješiti imovinsko-pravne odnose za 60 parcela u samom naselju Janja, izjavio je Srni načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u Gradskoj upravi Bijeljine Tomica Stojanović.

"Prva faza planirana je od magistralnog puta Bijeljina-Zvornik, uzvodno 850 metara i na toj lokaciji je 60 parcela, od čega su vlasnici 57 parcela fizička lica kojima se mora platiti eksproprijacija", kaže Stojanović. 

Prema njegovim riječima, tri parcele su u vlasništvu Grada i riječ je o putevima. 

Stojanović kaže da je sa vlasnicima parcela i sa predstavnicima Mjesne zajednice Janja obavljeno nekoliko razgovora, a za ovaj dio rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u gradskom budžetu je obezbijeđeno pola miliona maraka. 

"Cijene zemljišta u ovoj petoj i šestoj građevinskoj zoni su oko 15 KM po metru kvadratnom, za poljoprivredno zemljište 1,5 KM po kvadratu, dok je vrijednost građevinskih objekata 585 KM po metru kvadratnom, a izvan zona 468 KM po kvadratu", naveo je Stojanović. 

On kaže da procjenu vrijednosti zemljišta i objekata vrši Direkcija za izgradnju i razvoj grada, prema cijenama iz zvanične evidencije Poreske uprave za odgovarajući gradsku zonu. 

Prema Stojanovićevim riječima, na cijeloj dionici za uređenje korita rijeke Janje, dužinom od osam kilometara, nalazi se 320 parcela i za eksproprijaciju će biti potrebno ukupno 1,5 miliona maraka. 

Stojanović oćekuje da će eksproprijaciju zemljišta za ovaj veliki projekat odbrane od poplava u Bijeljini sufinansirati Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Fond solidarnosti od kojih je zatražena pomoć.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )