FOTO: null

Grad Bijeljina uložiće ove godine 350.000 KM u projekte eksproprijacije zemljišta za uređenje Majevičkog obodnog kanala i uređenje kanala u Novom Naselju Janja, LJeljenča i Hase, najavljeno je iz Gradske uprave.

Riječ je o sredstvima prikupljenim od vodnih naknada. 

Za eksproprijaciju zemljišta uz kanal Glogovac - Spojni kanal - Majevički obodni kanal predviđeno je 250.000 KM, a nepokretnosti predviđene za eksproprijaciju nalaze se u katastarskim opštinama Bijeljina jedan, Bijeljina selo i Pučile. 

Riječ je o 32.500 metara kvadratnih zemljišta, od čega je gotovo 11.000 državno zemljište i 21.500 metara kvadratnih u privatnom vlasništvu. 

Uređenje kanala Dašnica na mjestu spoja sa Majevičkim obodnim kanalom, rekonstrukcija ovo i kanala Glogovac, te propratnih nasipa i rekonstrukcija kanala Dašnica kroz grad dio su mjera iz projekta "Hitne pomoći i zaštite od poplava u Republici Srpskoj", koji realizuje Vlada Srpske sredstvima Evropske investicione banke. 

Iz prihoda od vodnih naknada 50.000 KM biće upotrebljeno za nastavak iskopa kanala u bijeljinskom Novom naselju Janja kojim se rješava problem odvodnje na ovom području. 

Planirana dužina kanala je 1.348 metara, a ranije je izgrađeno 676 metara. 

Za čišćenje i uređenje bujičnih potoka na području Mjesne zajednice LJeljenča biće izdvojeno 40.000 KM kako bi bilo spriječeno često plavljenje bijeljinskog naselja Stara ciglana. 

Mještani ovog naselja koje se nalazi iza Agrotržnog centra prema Brčkom tražili su da se zaštite od plavljenja koje se dešava prilikom većih padavina na mjestu gdje se u Majevički obodni kanal ulijevaju neuređeni potoci Brijesnica i LJeljenačka Dašnica. 

Od vodnih naknada u Bijeljini će ove godine 20.000 KM biti utrošeno za čišćenje kanala u Mjesnoj zajednici Hase koji prolazi kroz centar sela, a niz godina nije pročišćavan i često plavi puteve i parcele pored kojih protiče. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )