FOTO: null

Tri preduzeća iz Bijeljine dobiće ovih dana dio novčanih sredstava koji je Bijeljini pripao iz Fonda solidarnosti na ime nadoknade dijela troškova koji su nastali za vrijeme prošlogodišnjih poplava, kažu u Odjeljenju za finansije.

Na raspodjelu više od million maraka od Fonda solidarnosti trebalo je sačekati usvajanje rebalansa budžeta koji je veći za oko 3 miliona i 200.000 maraka od aktuelnog budžeta.

Ono što je sigurno 460.000 maraka trebalo bi biti na računima ovih preduzeća do kraja sedmice kažu u ovom Odjeljenju.

Novac je namijenjen za nadoknadu dijela troškova koji su nastali prilikom odvoza smeća, deponovanja otpada, za gorivo, hranu i slično, podsjeća Sofrenić.

Iz odluke o raspodjeli ove sume izostavljeni su Javno preduzeće "Gradska toplana" i bijeljinsko preduzeće "Vodovod I kanalizacija".

Prošla godina donijela je veći obim posla od planiranog zaposlenima u Javnom preduzeću "Eko - dep".

Od 17. maja do 8. juna prošle godine na Regionalnu deponiju zaprimljeno je bez naknade oko 17.000 tona različitih vrsta otpada.

Novac u iznosu od 200.000 maraka dobro će doći i bijeljinskom "Komunalcu" čiji je angažman u katastrofalnim poplavama bio od velikog značaja.

Troškovi kojima su bili izloženi prošle godine dodatno su opteretili poslovanje pa će ova suma kažu dodatno popraviti trenutnu finansijsku situaciju u preduzeću.

Podsjetimo, Bijeljini je pripao 1.146.000 maraka od Fonda solidarnosti za saniranje materijalnih troškova koji su nastali tokom otklanjanja posljedica prošlogodišnjih poplava.

Trškovi koje je tada imala lokalna zajednica dostigli su cifru od oko 690.000 KM, kažu u Gradskoj upravi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )