FOTO: null

Sutra će u BiH maksimalna temperatura vazduha biti iznad 32 stepena Celzijusa zbog čega će biti uključen žuti meteoalrm za područje Banjaluke, Prijedora i Višegrada.

Kako meteorolozi najavljuju poslijepodne se očekuju pljuskovi i grmljavina, pa je zbog toga takođe upaljen žuti meteoalrm u Prijedoru, Banjaluci, Sarajevu i Tuzli.

"U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti sa zapada. Poslijepodne i u noći  očekuju se pljuskovi i grmljavina. Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini slabih lokalnih pljuskova će biti u ranim jutarnjim satima u četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, poslijepodne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Najniža jutarnja temperatura vazduha između 12 i 18 °C. Najviša dnevna temperatura vazduha između 26 i 32 stepena Celzijusa", navode iz federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Inače žuto svjetlo na meteoalarmu znači potencijalno opasno vrijeme te se upozoravaju građani da budu na oprezu.

U srijedu, 6.05.2015. u Bosni i Hercegovini prijepodne sunčano uz umjereno naoblačenje. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti sa zapada.

Poslijepodne i u noći na četvrtak očekuju se pljuskovi i grmljavina. Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima zemlje.

U Hercegovini slabih lokalnih pljuskova će biti u ranim jutarnjim satima u četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, poslijepodne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Najniža jutarnja temperatura vazduha između 12 i 18 °C. Najviša dnevna temperatura vazduha između 26 i 32 °C.

U četvrtak, 7.05.2015. će jače naoblačenje sa zapada usloviti kišu i pljuskove u ranim jutarnjim satima. Padavine će se premještati sa zapada prema istoku i jugu zemlje. Prijepodne padavine će prestati u većem dijelu zemlje. Od sredine dana očekuje se prestanak padavina i na jugu i istoku zemlje. Poslijepodne i u noći na petak razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha između 10 i 16 °C. Najviša dnevna temperatura između 17 i 23 °C, na jugu Hercegovine od 23 do 28 °C.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )