FOTO: null

Vlada RS odobrila je 1,8 miliona KM JP ,,Protivgradna preventiva RS,, za sprečavanje i ublažavanje elementarne nepogode grada.

Na danas održanoj sjednici Vlada RS usvojila je i Nacrt zakona o javnom okupljanju, a osnovni razlog za njegovo donošenje je potreba da se uočene nedorečenosti u postojećim zakonima uklone, s ciljem preventivnog djelovanja. Ovim zakonom, kako je saopšteno iz Vlade RS, biće ispunjena i obaveza iz SSP-a koja se odnosi na poštivanje demokratskih principa i ljudskih prava.

Vlada RS usvojila je i informaciju o napretku Projekta hitne pomoći zaštiti od poplava u RS i zadužila JU "Vode Srpske" da u saradnjim s Bijeljinom, Kozarskom Dubicom, Gradiškom i Laktašima prikupi potrebne dozvole kako bi se projekti realizovali u predviđenom roku.

Vlada RS usvojila je Operativni plan za realizaciju programa zapošljavanja u RS za 2015. godinu, vrijedan 10,3 miliona KM. Projektom podrške zapošljavanja u privredi predviđa se zapošljavanje 1.135 osoba, samozapošljavanje za njih 450 te sufinansiranje obuke za 300 osoba s ciljem direktnog uključivanja u proces rada. Prihvaćen je Projekat zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca VRS, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca VRS, a za realizaciju je predviđeno 2,5 miliona KM, od kojih će za samozapošljavanje 125 djece poginulih boraca biti izdvojeno po 8.000 KM.

Vlada RS zadužila je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da posebnu pažnju usmjeri na rješavanje problema u mljekarskom sektoru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )