FOTO: InfoBijeljina.com

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS je raspisalo Konkurs za manifestacije od značaja za Republiku Srpsku u 2019. godinu, na koji se prijavilo nekoliko sportskih organizacija iz Bijeljine, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz ovog ministarstva.

“Komisija će uskoro, u skladu sa propisanim kriterijumima, sačiniti listu događaja koji će biti finansirani”, rekli su iz resornog ministarstva.

Kako dodaju, Ministarstvo porodice, omladine i sporta na grantu za sportske organizacije ima planirana sredstva od 1.100.000 KM, koja se raspoređuju u skladu sa pravilnicima kojima je uređeno finansiranje sportskih organizacija, a svi klubovi koji ispunjavaju uslove imaju pravo da apliciraju za sredstva. 

“Kada je riječ o finansiranju klubova u 2019. godini nije bilo isplate sredstva za klubove iz Bijeljine, a prema programu Malih olimpijskih igara, škole koje se prijave za domaćinstva regionalnih i republičkih takmičenja budu finansirane. Samim tim, ukoliko se neka škola sa teritorije Bijeljine prijavi za domaćinstvo, biće i finansirana”, rekli su iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Image result for rukomet infobijeljina

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )