FOTO: null

Strategija gradske vlasti je jasna. Ulagalo se i ulagaće se sredstva u razvoj sporta, kažu u Gradskom odjeljenju za finansije podsjećajući da su u nacrtu budžeta za narednu godinu predvidjeli sredstva koja nisu ni veća niti manja u odnosu na prethodne god

Na području grada Bijeljina djeluje oko 150 sportskih klubova i njihov broj je daleko veći u odnosu na period od prije petnaestak godina podsjeća Sofrenić ističući da je tada djelovalo 70 klubova. Raspodjela novčanih grantova vrši se u skladu sa pravilnikom koji je napominje usvojen prije desetak godina, a koji je pretrpio određene izmjene i korekcije.

Sredstva koja grad izdvaja za sport u iznosu od 1.700.000 maraka su na zadovoljavajućem nivou kaže Sofrenić i dodaje da će nakon održanih javnih rasprava sve pismene sugestije i primjedbe ako ih bude ići na detaljan pregled kako bi se utvrdilo da li imaju osnova da bi bile u potpunosti prihvaćene.

Poredeći izdvajanja za sport u drugim lokalnim zajednicama u Gradskoj upravi kažu da je Bijeljina i do sada izdvajala znatna sredstva za razvoj sporta pa će i u 2017. godini u sport biti uloženo oko 4 odsto budžeta grada. Ovim su zadovoljni i u Odbjkaškom klubu invalida Semberija Bijeljina.

Najviše novca ulaže se u opremu, a znatna je i stavka na prevoz, podsjeća Trifunović.

I dok su za sport planirana izdvajanja od 1.700.000 maraka iz gradske kase, s druge strane Mjesne zajednice i Udruženja građana u gradskom budžetu imaće jasnu poziciju kroz Gradska odjeljenja preko kojih će da participiraju za određena sredstva, kažu u Odjeljenju za finansije.

Neke Mjesne zajednice u Bijeljini imaju vlastite prihode, dok Grad dio sredstava izdvaja za materijalne troškove Mjesnih zajednica.

Svaka MZ aplicira sredstva iz kojih se iz budžeta plaćaju tzv. komunalne usluge, a za projekte i ostale infrastrukturne aktivnosti u MZ sredstva se planiraju kroz budžete resornih odjeljenja.

Nakon obavljenih javnih rasprava prijedlog budžeta za narednu godinu biće upućen resornom ministarstvu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )