FOTO: null

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas informaciju o realizaciji osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika za prošlu godinu, u kojoj se navodi da je za ove namjene izdvojeno 3.000.000 KM.

"U prošloj godini zaprimljeno je 16 zahtjeva za socijalno zbrinjavanje 418 radnika, odnosno za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, te za doprinose za osiguranje od nezaposlenosti, za šta je izdvojeno više od milion KM", ističe se u informaciji.

U informaciji se podsjeća da u prošloj godini Fond PIO Republike Srpske nije izvršio povrat sredstava iz stečajne mase u budžet Srpske u iznosu od 707.846 KM.

"Program socijalnog zbrinjavanja radnika u prethodnim godinama potpuno je opravdano provođen i bio je u funkciji socijalnog zbrinjavanja radnika koji su u procesu stečaja, likvidacije i privatizacije preduzeća ostali bez posla", naglašava se u informaciji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )