FOTO: null

Na snagu će sutra stupiti Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, kojim je propisano da su građani dužni da prilikom prijavljivanja i odjavljivanja prebivališta daju tačne i istinite podatke, saopšteno je iz Centra j

U postupku prijavljivanja prebivališta i adrese stanovanja državljani su dužni da prilože dokaz da imaju valjan osnov za prebivalište na adresi na kojoj se prijavljuju. 

Neophodno je da prilože dokaz o vlasništu, suvlasništu ili posjedu stana, kuće ili drugog objekta za stanovanje, a kao dokaz poslužiće i ovjeren Ugovor o zakupu ili Ugovor o podstanarskom odnosu. 

Bračni ili vanbračni partneri, kao i srodnici moći će da prijave prebivalište na adresi samo uz prilaganje dokaza o bračnom ili vanbračnom stanju. 

Zakon je regulisao i prijavu prebivališta lica beskućnika, u saradnji sa organima socijalnog staranja. 

Građani su dužni da prijave prebivalište u roku od 15 dana od dana nastanjenja na adresi na kojoj prijavljuje prebivalište. 

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom prebivališta građani mogu da dobiju pozivom na broj 055/235-191, saopšteno je iz CJB Bijeljina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )