FOTO: null

Dječiji vrić "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine prijavio je Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske 269 djece koja bi pohađala pripremni, predškolski tromjesečni program.

Direktor ove ustanove Joka Arsenović rekla je Srni da bi djeca, ukoliko bude odobren broj prijavljenih, bila smještena u devet grupa. 

Ona je dodala da program finansira resorno ministarstvo, a vrtić "Čika Jova Zmaj" daje sve prateće elemente neophodne djeci za vrijeme boravka u toj predškolskoj ustanovi. 

Arsenovićeva je navela da je program besplatan, ali da će, u dogovoru sa Ministarstvom, roditelji plaćati didaktički materijal. 

Ona je podsjetila da je u prošloj godini vrtić napravio preraspodjelu zaposlenih i o sopstvenom trošku primio 60 djece, odnosno dvije grupe. 

"Ako Ministarstvo ne odobri prijem za svu djecu koja su na spisku, što zavisi i od njihovog planiranog budžeta, ne postoje kriterijumi za prijem djece u pripremni program", dodala je Arsenovićeva. 

Prema njenim riječima, i ove godine je sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Srpske dogovoreno da u vrtiću besplatno borave djeca iz porodica koje imaju četvoro i više djece. 

"Trenutno imamo jednu takvu grupu u koju su uključena i romska djeca", navela je Arsenovićeva i dodala da će i u pripremni predškolski program biti integrisana romska djeca. 

Ona je ponovila da će vrtić, ukoliko Ministarstvo ne odobri upis svih devet grupa, upotrijebiti sve svoje resurse da nijedno dijete ne bude vraćeno, odnosno da ne ostane bez mogućnosti da pohađa pripremni program pred polazak u školu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )