FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti zloupotrebe droge u Bijeljini je u drugoj polovini 2018. godine uhapšeno 11 lica, navodi se u izvještaju Policijske uprave.

Tužilaštvu je prijavljeno 13 osumnjičenih, od kojih su šest povratnici u izvršenju krivičnih djela. 

U drugoj polovini prošle godine na području grada otkriveno je 12 krivičnih djela neovlašćene proizvodnje i prometa droge i sedam krivičnih djela omogućavanja uživanja droge. 

Policija je u ovom periodu u Bijeljini pronašla i oduzela više od dva kilograma marihuane, 54 grama kokaina, 43 grama spida, 271 komad droge ekstazi, 6.350 komada medicinske droge, 21 stabljika i 309 sjemenki indijske konoplje. 

Zbog prekršaja u vezi sa konzumiranjem droge i učestvovanja u saobraćaju policija je pokrenula prekršajne postupke protiv 27 lica. 

Na cjelokupnom području Policijske uprave Bijeljina u drugoj polovini prošle godine nadležnim tužilaštvima podneseno je 15 izvještaja o izvršenim krivičnim djelima protiv 17 osumnjičenih. 

Oni se terete za 14 krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droge i osam krivičnih djela omogućavanja uživanja droge. 

U ovom periodu pronađeno je i oduzeto više od pet kilograma marihuane, 54 grama kokaina, 43 grama spida, 272 komada droge ekstazi, 6.350 komada medicinske droge, 309 sjemenki indijske konoplje i 233 stabljike indijske konoplje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )