FOTO: null

U prvih šest mjeseci ove godine specijalizovano vozilo “pauk” je sa gradskih ulica ukonilo 836 nepropisno parkiranih vozila, što je u odnosu na isti period prošle godine za 225 vozila manje, kažu u bijeljinskom preduzeću “Komunalac”, napominjući da im ova

Kako god, nastaviće oni koji su angažovani na ovom poslu u “Komunalcu” da kvalitetno obavljaju svoje radne zadatke kaže Stjepanović ali će naglašava uporno dokazivati da cijena podizanja nepropisno parkiranih vozila nije adekvatna troškovima koji su neizbiježni u ovom poslu.

Kako bi popravili sopstvenu dobit u “Komunalcu” su posljednjih nekoliko godina posebnu pažnju posvetili poboljšanju usluga na Gradskoj Zelenoj pijaci kojom gazduju.

Ovogodišnjim planom su u “Komunalcu” predvidjeli da nastave dalje aktivnosti na popločavanju  južnog dijela pijace.

Za ove radove izdvojiće “Komunalac” oko 60.000 maraka, napominje Stjepanović.

Na Zelenoj pijaci postavljeno je oko 300 tezgi, solidan prihod “Komunalac” ostvaruje I od mjesečne ali I dnevne zakupnine.

Međutim, najveća stavka koja utiče na povećanje prihoda je prikupljanje I odvoženje komunalnog otpada, priznaje Stjepanović.

Bijeljinsko preduzeće “Komunalac” nastoji da kroz pružanje komunalnih usluga građanima, ostvari određen prihod da bi kako kažu u rukovodstvu ovog preduzeća pokrili sopstvene troškove koje je s obzirom na trenutnu naplatu teško realizovati, prvenstveno kako ističu zbog nerealne razlike među cijenama prikupljanja I odlaganja komunalnog otpada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )