FOTO: null

BIJELJINA- Zbog krivičnih djela zloupotrebe droge u Bijeljini je u drugoj polovini 2017. godine tužilaštvu prijavljeno 16 lica, od kojih su dva povratnika u izvršenju ovih djela, navodi se u izvještaju Policijske uprave Bijeljina.

Riječ je o 15 krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa droge i dva krivična djela omogućavanja uživanja droge. 

Policija je u ovim slučajevima na području grada uhapsila devet lica, koja su nakon kriminalističke obrade predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. 

Po naredbama nadležnog suda, na više lokacija u Bijeljini izvršeno je pretresanje stambenih prostorija, vozila i lica i oduzeto preko 3,7 kilograma marihuane, 72 stabljike indijske konoplje i 70 komada medicinske droge. 

U drugoj polovini prošle godine policija je prekršajno sankcionisala pet vozača koji su bili pod dejtvom droge. 

U izvještaju koji će 7. februara biti razmatran u Skupštini grada navodi se da su nastavljene i aktivnosti policije na edukovanju učenika osnovnih i srednjih škola o štetnosti droge, maloljetničkoj delikvenciji i vršnjačkom nasilju. 

Obezbijeđeno je i stalno prisustvo uniformisane policije u dvorištu pojedinih osnovnih i srednjih škola - školskog policajca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )