FOTO: InfoBijeljina

Čak polovina najtežih saobraćajnih nesreća, posebno onih sa smrtnim ishodom, dešava se tokom ljeta i to juna, jula i avgusta.

Prema podacima Agencije za bezbjednost saobraćaja, vožnja u pijanom stanju i neprilagođena brzina, osnovni su uzroci saobraćajnih nezgoda na putevima u Srpskoj, a najugroženija kategorija su mladi do 30 godina. 
 
U prvih šest mjeseci ove godine na području Policijske uprave Bijeljina dogodile su se 563 saobraćajne nezgode, u kojima su poginula četuri lica, 34 osobe zadobile su teške tjelesne povrede a 119 lica lakše tjelesne povrede.

Zbog počinjenih prekršaja, izdato je 13.735 prekršajnih naloga a iz saobraćaja je isključeno 61 vozilo i 1036 vozača. 
 
Zamjenik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina Nebojša Pavlović apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propisa. 

„Nažalost, prekoračenje brzine kretanja jedan je od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda. Samo u junu ove godine evidentirano je 600 prekršajnih naloga koji se upravo odnose na prekoračenje dozvoljene brzine a koji su evidentirani radarskim sistemom. To ukazuje da i dalje određeni broj vozača ne poštuje saobraćajne propise, naročito brzinu kretanja te će kontrola brzine kretanja biti naš prioritet u ovom periodu“, rekao je Pavlović za InfoBijeljina.
 
Pješaci i vozači dvotočkaša su najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju. Vozači motocikla posebno su ranjiva kategorija, pa nadležni apeluju na njih da koriste zaštitnu opremu i poštuju ograničenja brzine.
 
Policijski službenici sprovode i preventivne kampanje "Nije teško brzinu smanjiti" i "Retro je in" - u kojoj se vozačima skreće pažnja na to da zbog brže vožnje motociklisti u retrovizoru izgledaju dalje nego što jesu. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )