FOTO: null

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o usvajanju Plana korišćenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela za ovu godinu u ukupnom iznosu od 60 miliona KM.

Za podršku tekućoj proizvodnji namijenjeno je 44.970.000 KM, za podršku dugoročnom razvoju 13.450.000 KM i za ostale mjere 1.580.000 KM.

Vlada je donijela rješenje o imenovanju Odbora Platforme Republike Srpske za smanjenje rizika od katastrofa čiji su zadaci izrada sopstvene platforme za smanjenje rizika od katastrofa, u skladu sa Akcionim planom Hjogo okvirnog plana za djelovanje u periodu 2012 - 2015. godine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Zadaci su i obezbjeđenje usklađenosti angažovanja svih subjekata na svim nivoima, od lokalne samouprave do državnog nivoa, radi smanjenja rizika od katastrofa, procjena i utvrđivanje svih vrsta rizika korišćenjem Procjene ugroženosti Republike Srpske od katastrofa, definisanje i utvrđivanje najboljeg načina odgovora na uočene prijetnje rizike od mogućih katastrofa na čitavoj teritoriji Republike Srpske.

Zadaci Odbora su i ukazivanje na neophodnost odgovornog pristupa planiranju i djelovanju u okviru svih razvojnih oblasti i smanjenje rizika od katastrofa sistemskim djelovanjem, svim ekonomskim i društvenim aktivnostima, kao i prepoznavanje rizika, koji se mogu javiti novim razvojnim aktivnostima.


Za provođenje projekta banjske rehabilitacije 300.000 KM

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku o davanju saglasnosti na Projekat banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske za 2015. godinu, za šta je planirano 300.000 KM.

Sredstva za provođenje ovog projekta obezbijediće Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, a biće realizovan od 1. aprila do 30. septembra, shodno ugovorenim terminima sa banjsko-klimatskim ustanovama, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću. 

Projekat banjske rehabilitacije za 2015. godinu predviđa upućivanje do 600 ratnih vojnih invalida i članova porodice poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove Republike Srpske, a pojedinačan boravak korisnika trajaće 10 dana.

Na javni poziv imaju pravo da se prijave ratni vojni invalidi od prve do šeste kategorije i članovi porodice poginulog borca kojima je banjska rehabilitacija neophodna kao nastavak liječenja i oporavka.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite je od 2005. godine svake godine organizovalo i provodilo banjsku rehabilitaciju, i do sada je kroz ovaj vid rehabilitacije prošlo 5.364 korisnika. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )