FOTO: srpskainfo.com

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Akcioni plan zapošljavanja u Srpskoj za ovu godinu i obezbijedila 16.526.710 KM za podsticanje povećanja zaposlenosti.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da će Akcioni plan biti realizovan putem sedam programa kroz koje će biti data podrška zapošljavanju raznih kategorija stanovništva.

– U što kraćem roku raspisaćemo javni poziv kako bi sredstva bila operativna i što prije došla do krajnjih korisnika – rekao je Milunović na konferenciji za novinare poslije sjednice Vlade.

Vlada je usvojila Uredbu o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Milunović je rekao da je uredba donesena jer se dio ove populacije nije prijavio na ranije raspisane javne pozive.

– Očekujemo da će se svi koji su nezbrinuti prijaviti na novi javni poziv koji će biti raspisan čim uredba stupi na snagu – rekao je Milunović.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2018. godinu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )