FOTO: null

Mladi socijaldemokrati /MSD/ Bijeljine kritikovali su danas nebrigu gradske vlasti za mlade i ukazali da se za plate administracije u gradu izdvaja 13 miliona KM, a za omladinske organizacije svega 15.000 maraka godišnje.

Predsjednik MSD Aleksandar Đurđević rekao je na konfrenciji za novinare da dio novca koji se izdvaja za plate treba preusmjeriti za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u Bijeljini i za razvoj malih i srednjih preduzeća. 

On je naveo da su izdvajanja za stipendije iz gradskog budžeta mala i da kasne mjesecima ili godinama, iako neki odbornici bliski vladajućima u gradu dobijaju svoje naknade i unaprijed. 

Đurđević je najavio da će se mladi socijaldemokrati nakon oktobarskih izbora zalagati za uvođenje subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje, naročito u sektoru informacinih tehnologija, ističući da će posao omogućiti mladima i da stvaraju porodice. 

Prema njegovim riječima, jedna od inicijativa koja će biti realizovana nakon izbora je i povoljna stanogradnja za mlade u Bijeljini kroz javno- privatno partnerstvo. 

Đurđević je na konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNSD-a Bijeljina osudio malverzacije pri zapošljavanju u gradskoj upravi, o čemu su informacije objavljene na društvenim mrežama. 

"Na spisku pripravnika koji će biti zaposleni u gradskoj upravi već su boldirani oni čija je majka išla u školu sa gradonačelnikom ili im je djed ili stric rođak nekog gradskog funkcionera", rekao je on i dodao da je riječ o spisku sa više od 50 imena. 

Član Predsjedništva MSD Tanja Avramović najavila je da će sutra u 20.00 časova u Centru za kulturu biti održana konvencija Mladih socijaldemokrata Bijeljine na kojoj će biti predstavljen program i politička platforma sa sistemskim rješenjima za probleme mladih. 

Član Predsjedništva MSD Aleksandra Ristić pozvala je mlade na društveni aktivizam, kako bi sami odlučivali i mijenjali grad. 

Prema njenim riječima, nakon prošlih lokalnih izbora, u Skupštini grada Bijeljina samo je jedan odbornik bio mlađi od 30 godina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )