FOTO: InfoBijeljina.com

BIJELJINA - Sa ulica Bijeljine u proteklih pet mjeseci uklonjeno je 400 pasa lutalica i većina njih je udomljena, rekao je Srni vlasnik azila Blagoje Popović.

On kaže da se u azilu u semberskom naselju Vršani još nalazi 50 pasa koji su pronađeni na ulici ili su po pozivu preuzeti od vlasnika koji iz raznih razloga ne žele više da brinu o njima. 

Među psima u azilu ima i rasnih životinja, ali većina su mješanci, a Popović kaže da se najlakše udomljavaju štenci. 

Prema njegovim riječima, mnoge životinje uklonjene sa gradskih ulica bile su bolesne ili povrijeđene i takvima je pružena pomoć veterinara, a najmanje 50 pasa lutalica pronađeno je mrtvo u periodu od avgusta do kraja prošle godine. 

Popović kaže da se svi psi zbrinuti u azilu prvo čiste od parazita, te se čipuju oni koji nove vlasnike pronađu u sugrađanima koji žive u zemljama EU, kakvih je bilo 40 u proteklih pet mjeseci. 

Ostali psi lutalice udomljeni su na području Semberije. 

Popovićeva firma "Franko džep" iz Vršana obavljala je za Gradsku upravu posao vođenja azila za pse od avgusta do kraja prošle godine, a za tekuću godinu očekuje se raspisivanje novog javnog poziva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )