FOTO: Nezavisne

U proteklih pet dana u Republici Srpskoj je evidentirano 16 požara na otvorenom, u kojima su smrtno stradale dvije osobe, saopšteno je iz policije.

Zadnji slučaj dogodio se u mjestu Prnjavor Mali, na područje grada Doboja, kada je stradao LJ.S. (1937.), usljed požara prilikom paljenja niskog rastinja.

Iz policije ističu da je u požarima nastupila i veća materijalna šteta.

Apeluju na građane da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala prilikom uređenja svojih imanja, čine na odgovoran način i na površinama koje mogu kontrolisati, a kada vremenski uvjeti to dozvoljavaju, te da nakon spaljivanja ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja i požara.

Takođe, podsjećaju da je paljenje vatre na otvorenom prostoru bez preduzimanja adekvatnih mjera zaštite prekršajno kažnjivo, dok izazivanje požara ima obilježje više krivičnih djela, koja su po Krivičnom zakoniku kažnjiva do osam godina zatvora, a ukoliko su nastupile teže posljedice po osobe i imovinu, i do 12 godina zatvora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )