FOTO: null

Porodično preduzeće za preradu drveta i drvnog briketa „Raševići“ iz Bijeljine, koje je čak 99 odsto svoje proizvodnje sve do proljeća ove godine izvozilo na tržište Njemačke, Italije, Francuske i Slovenije, postepeno se oporavlja od posljedica majskih po

Miloš Rašević, koji zajedno s bratom Draženkom vodi preduzeće, u kojem je zaposleno 70 radnika, među njima i desetak članova porodice Rašević za poslovni portal "Capital" procjenjuje da će im trebati još najmanje dvije do tri godine da se vrate na stanje prije poplava.

„Dobrim dijelom smo se izvukli iz problema i očekujemo da ćemo ovu godinu završiti sa realizacijom plana do 80 odsto. Dobili smo pomoć od UNDP-ija u iznosu od 60.000 KM, namijenjenu poplavljenim preduzećima", kaže Miloš Rašević.

Ovo preduzeće godišnje prerađuje oko 15.000 metara kubnih bukovih trupaca i proizvodi oko 4.500 kubnih metara lameliranih bukovih elemenata i finalizovanih dijelova za namještaj. Drvni otpaci koriste se za proizvodnju oko 300 tona briketa godišnje.

Godišnja vrijednost proizvodnje u prošloj godini prelazila je iznos od pet miliona maraka, a ostvarena dobit iznosila oko 800.000 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )