FOTO: null

Za zamjenu starih i postavljanje novih saobraćajnih znakova u Bijeljini će ove godine biti izdvojeno 35.000 maraka iz lokalnog budžeta, navodi se u programu održavanja javnih saobraćajnica koji je u februaru usvojila Skupština grada.

Od te sume 25.000 KM biće utrošeno za nabavku i ugradnju novih saobraćajnih znakova i stubova na gradskim ulicama, a 10.000 maraka za betoniranje izvaljenih i oborenih stubova, ispravljanje zaokrenutih saobraćajnih znakova, skidanje naljepnica sa znakova i zamjenu oštećenih stubova. 

U ovoj godini planiran je i nastavak zamjene starih znakova koji imaju žutu pozadinu, sa propisanim saobraćajnim znakovima koji imaju bijelu pozadinu. 

Ukupan broj saobraćajnih znakova u Bijeljini koji će se nabaviti, ugraditi i zamjeniti sa novim je 300 komada, na gradskim ulicama i duž lokalnih i nekategorisanih puteva. 

Prethodnih godina u gradu je prosječno mijenjano ili postavljano novih 100 saobraćajnih znakova. 

Za iscrtavanje horizontalne signalizacije na gradskim ulicama u budžetu je planirano 35.000 KM, a predviđeno je iscrtavanje 3.500 metara kvadratnih pješačkih prelaza i stop linija, 28 kilometara isprekidanih i punih linija i oko 300 slova kojima se obuilježavaju zone škola, autobuska i taksi stajališta. 

Za potrebe održavanja semafora biće izdvojeno 45.000 maraka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )