FOTO: null

Radnici Elektro-Bijeljine otklonili su danas kvar na trafo-stanici "Panića plac" u centru grada i ustanovili da su kvar izazvali nesavjesni građani koji su se neovlašteno priključili na elektro-mrežu, rekao je portparol preduzeća Slobodan Đalamić.

"Kvar se desio zbog toga što je dio potrošača iz stambenih zgrada u naselju nekontrolisano i neovlašteno priključio svoje kotlove i druge alternativne vidove zagrijavanja na niskonaponsku električnu mrežu, za šta postoje i validni dokazi", rekao je Đalamić.

On ističe da su time znatno ugrozili cijeli sistem snabdijevanja električnom energijom.

"Podsjećamo da je za svaku promjenu naponskih uslova potrebna saglasnost distributera, u ovom slučaju Elektro-Bijeljine. Pošto se to nije desilo, neminovno je došlo do udara na sistem snabdijevanja, zbog čega je oko 200 potrošača ostalo više časova bez električne energije", dodao je Đalamić.

Iz "Elektro-Bijeljine" apeluju da im se građani blagovremeno obrate u slučaju da žele da promijene naponske prilike, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )