FOTO: null

Učlanjenje u Narodnu biblioteku ,,Filip Višnjić,, u Bijeljini uz simboličnu naknadu od jedne do pet maraka danas je iskoristilo 2.376 građana, što predstavlja svojevrsni rekord, rekao je Srni direktor ove ustanove Jovan Cvjetković.

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini u novembru obilježava Dan biblioteke i krsnu slavu - Sveti Jovan Zlatousti i tim povodom je danas građanima bilo omogućeno učlanjenje uz simboličnu naknadu. 

Učenici osnovnih škola danas su plaćali godišnju članarinu jednu marku, umjesto pet, za učenike srednjih škola, studente, penzionere i osobe starije od 65 godina upis u biblioteku je bio tri, umjesto 10 KM, a za ostale građane članarina je iznosila pet, umjesto 20 KM. 

Cvjetković je podsjetio da je ova akcija prvi put organizovana 2012. godine, prilikom obilježavanja 80 godina rada Narodne biblioteke, kada se za jedan dan učlanilo 1.176 građana Bijeljine. 

Naredne godine pogodnost upisa uz veliki popust iskoristilo je više od 2.000 čitalaca, a prošle godine u ovoj akciji upisano 2.250 građana za jedan dan, dok je ove godine, upisom 2.376 građana, oboren prošlogodišnji rekord. 

On kaže da je zainteresovanost građana bila velika od ranih jutarnjih časova i već u prvom satu učlanjeno je 200 čitalaca, a kao lijep gest izdvojio je dolazak 250 učenika Osnovne škole "Petar Petrović NJegoš" iz Velike Obarske koji će danas postati članovi gradske biblioteke. 

"Narodna biblioteka Filip Višnjić u Bijeljini završila je prošlu godinu kao biblioteka sa najviše članova u Republici Srpskoj – 5.844 i vjerujemo da ćemo ove godine preći broj od 6.000 čitalaca", istakao je Cvjetković. 

Prema njegovim riječima, knjižni fond sa 100.000 knjiga stalno se dopunjava novim naslovima, bez obzira na tešku finansijsku situaciju i stalna smanjenja iz gradskog budžeta posljednjih godina. 

"Uspijevamo da obezbijedimo nove naslove koje čitaoci traže i da pratimo želje korisnika, jer na sreću ima dobrih pojedinaca koji nam poklanjaju vrijedne knjige iz svojih biblioteka i firmi koje se rado odazivaju našem pozivu i kupuju nove naslove za gradsku biblioteku", kaže Cvjetković. 

On ističe da je zadovoljan što građani dolaze u gradsku biblioteku, čitaju i posvećuju pažnju knjizi i što prisustvuju književnim večerima i brojnim kulturnim dešavanjima koje organizuje Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )