FOTO: null

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini prošle godine riješeno je 1.129 predmeta, a ostalo je 1.156 neriješenih, navodi se u godišnjoj analizi ovog suda.

Među neriješenim predmetima je 619 privrednih sporova i 454 izvršna postupka, 46 stečaja, 24 likvidacije i 13 vanparničnih postupaka. 

Iz Okružnog privrednog suda podsjećaju da je analizom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH prošle godine utvrđena potreba da se broj sudija u ovom sudu poveća sa sadašnjih pet na osam, uz jednog dodatnog sudiju na četiri godine. 

Cijele prošle godine Sud je, nakon smrti njegovog predsjednika, radio sa četvoro sudija, od kojih je jedan i predsjednik Suda, zbog čega se u predmetima izvršenja nije uspjelo postupati efikasno. 

U izvještaju se navodi da je nedostajući sudija počeo da radi krajem 2014. godine, čime su stvoreni uslovi za preraspodjelu predmeta sa posebnim akcentom na predmete izvršenja. 

Prema statističkim podacima iz izvještaja o poštivanju optimalnih i predvidivih rokova na svim referatima, osim izvršnog, nije bilo značajanijih prekoračenja predvidivih rokova na kraju prošle godine. 

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini prošle godine riješen je 961 privredni spor, 60 predmeta u izvršnom postupku, 23 stečaja, 39 likvidacija i 46 vanparničnih postupaka. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )