FOTO: null

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi /DDDK/ ,,Rudar,, iz Ugljevika Milan Marković izjavio je danas da je ovo društvo prošle godine prikupilo 2.300 boca krvi, a u prvoj polovini ove godine 950.

Marković je danas, na okupljanju članova povodom obilježavanja Svjetskog dana davalaca krvi, rekao da je Društvo u ovoj godini učestvovalo u više od 20 akcija davanja krvi u Republici Srpskoj i Srbiji. 

"Naši članovi učestvovali su u akcijama u Trebinju, Jagodini, na Vojno-medicinskoj akademiji Beograd i u Višegradu, a samo u martu u Ugljeviku smo, zajedno sa prijateljskim udruženjima, prikupili 301 bocu krvi", rekao je Marković na skupu davalaca na kojem su sumirani rezultati rada. 

On je naveo da je Društvo dogovorilo i saradnju sa Institutom za plućne bolesti iz Sremske Kamenice, koji će ugljevički dobrovoljni davaoci posjetiti u julu i tamo organizovati akciju davalaštva.

"U okviru ove saradnje biće obavljeni i besplatni pregledi za zainteresovane stanovnike opštine Ugljevik koje će posjetiti i pregledati ljekari iz Instituta za plućne bolesti iz Sremske Kamenice", rekao je Marković, govoreći o planovima za ovu godinu. 

On je napomenuo da će DDDK "Rudar" organizovati i redovnu akciju davanja krvi u oktobru povodom Svete Petke Paraskeve, krsne slave opštine Ugljevik. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zahvalnost članovima ovog društva na nesebičnom pružanju pomoći onima kojima je neophodna. 

"Ovo je jedno od najboljih društava u Republici Srpskoj, a opština Ugljevik ih materijalno pomaže, što će činiti i u narednom periodu", rekao je Perić. 

On je istakao da je DDDK "Rudar" iz Ugljevika nosilac najvećih priznananja opštine. 

DDDK "Rudar" broji 850 članova, a u okviru ovog društva su i aktivi iz Suvog Polja, Mezgraje, Korenite i "Elektro-Bijeljine". 

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Rudar" Ugljevik osnovano je 1984. godine, kada je osnovano i Javno preduzeće "Rudnik" i "Termoelektrana Ugljevik" čiji radnici čine većinu članova Društva. 

Od tada, ugljevički humanisti svake godine organizuju po dvije akcije prikupljanja krvi u Ugljeviku, a redovno se odazivaju akcijama koje organizuju druga društva iz cijele Srpske i Srbije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )