FOTO: null

BIJELJINA - Za finansiranje sporta grad Bijeljina ove godine iz lokalnog budžeta izdvaja 1.725.000 maraka, navodi se u izvještaju gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Ovaj novac biće utrošen za finasiranje 160 registrovanih sportskih klubova u kojima se sportom aktivno bavi više od 4.000 sportista, kao i za održavanje sportskih objekata u gradu. 

Među sportskim udruženjima najzastupljeniji su fudbalski klubovi, kojih ima 61, od čega su dva premijerligaša BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Od ženskih sportskih klubova u Bijeljini djeluju fudbalski klub "Radnik bumerang", odbojkaški klub "Radnik" i rukometni klub "Radnik". 

U sportskim aktivnostima ravnopravno učestvuju i klubovi u kojima se sportom bave osobe sa invaliditetom, a iz budžeta grada sufinansiraju se Košarkaški klub u kolicima "Bijeljina", Odbojkaški klub u kolicima "Semberija" i Streljački klub "RVI Orao". 

Bijeljina, koja je drugi grad po veličini u Republici Srpskoj, ima 55 fudbalskih terena, dva terena za mali fudbal, 37 za košarku, šest za basket, 35 terena za rukomet, 29 za odbojku, šest za tenis, pet bazena, atletsku stazu, hipodrom, strelište, tri sportske dvorane, 12 školskih sala za fizičku kulturu, dvije kuglane i Sokolski dom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )