FOTO: null

Semberiju i grad Bijeljinu od januara do septembra posjetilo je 21.404 turista, dok je ovaj broj lani iznosio nešto više od 17.000, rekao je Srni Milivoje Era iz Turističke organizacije ovog grada.

On je naveo da to znači da je posjeta stranih turista Bijeljini veća za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, a da je više razloga uticalo na ovaj pozitivan pomak. 

"Kulturne i turističke manifestacije, poput Majskih muzičkih svečanosti, Savske regate, Pantelinskih svečanosti, zatim imidž Etno-sela `Stanišići` gdje postoje dva hotela sa pet zvjezdica od ukupno četiri takva u Republici Srpskoj, kao i otvaranje obnovljenog hotela `Drina` sa četiri zvjezdice, ali i drugi sadržaji, doprinijeli su poboljšanju turističke infrastrukture", rekao je Era. 

Era kaže da je upravo zahvaljujući hotelima u Etno-selu "Stanišići", kao i hotelu "Drina", porastao broj noćenja, pa 65 odsto stranih turista bira noćenje u Etno-selu, a hotel "Drina" bilježi od 800 do 1.000 noćenja mjesečno. 

On je istakao i druge turističke sadržaje i manifestacije poput kongresa, seminara i predavanja, kao i sportske događaje, koji su uticali na dolazak stranih gostiju. 

U Turističkoj organizaciji navode da je u posljednje vrijeme primjetan porast turista koji u Bijeljinu dolaze zbog tržnih centara. 

Iz ove organizacije najavili su za sljedeću godinu otvaranje info-centra sa suvenirnicom, koji bi trebalo da radi u centru grada, pored Muzeja Semberije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )