FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Mjesečnu naknadu na ličnu invalidninu od 100 KM do kraja septembra ostvarilo je 365 lica sa invaliditetom, navedeno je u informaciji Centra za socijalni rad usvojenoj na decembarskoj sjednici Skupštine grada Bijeljina.

Osim finansiranja osnovnih i proširenih prava korisnika Centra, Vlada Republike Srpske je u junu prošle godine donijela odluku o odobrenju plasmana sredstava za unapređenje položaja lica sa invaliditetom, naknadom za ličnu invalidninu.

U odluci su definisani uslovi za ostvarivanje naknade za ličnu invalidninu, postupak sprovodi Centar za socijalni rad, a 100 odsto sredstava obezbjeđuje Republika Srpska.

Javnu kuhinju u protekloj godini u prosjeku je koristilo 250 lica, uglavnom starijih.

Izbor korisnika vrši Centar za socijalni rad, distribuciju obroka Crveni krst, a sredstva za hranu i spremanje obezbjeđuje gradska Administrativna služba.

Hrana se dijeli na šest punktova, četiri u gradu i dva u Janji, te putem mobilnog tima koji za 33 nepokretna lica hranu dostavlja na adresu stanovanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )