FOTO: null

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su danas informaciju o izvršenju budžeta za devet mjeseci ove godine koji je u suficitu od 376.314 KM.

Odbornici su usvojili rebalans budžeta za 2015. godinu zbog uvećanja prihoda od 958.000 KM, te Nacrt plana budžeta za narednu godinu u iznosu od 12.400.000 KM. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je da stanje u budžetu značajno bolje u odnosu na prethodni period. 

"U 2016. godini radićemo značajne projekte za poboljšanje kvaliteta života građana", rekao je Perić. 

On kaže da je Skupština opštine Ugljevik usvojila i odluku o stipendiranju 20 novih studenata, te najavio da će ova lokalna zajednica u narednom periodu ulagati u obrazovanje kako bi bio povećan kvalitet nastave. 

Odbornici su usvojili odluku o pristupanju izradi plana kapitalnih investicija i plana razvoja komunalne infrastrukture na području opštine Ugljevik za period 2016-2018. godina. 

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da je opština iskazala suficit što potvrđuje budžetsku stabilnost. 

Potrebnu većinu danas su dobile i odluke o formiranju Opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i za imenovanje predsjednika i člana Opštinske izborne komisije. 

Odbornici su usvojili i informaciju o stanju javnih puteva na području ove podmajevičke opštine, kao i informaciju o izvršenju plana održavanja lokalnih i nekategorizovanih puteva u 2015. godini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )