FOTO: null

Bijeljina - Zahvaljujući novoj trafo-stanici Međaši šest sa priključnim dalekovodom i 10-kilovoltnom dalekovodu Balatun-Meterizi, koji su juče pušteni u rad, stanovnicima ovog dijela Semberije značajno će biti poboljšano snabdijevanje strujom.

"Elektro-Bijeljina" je u rad ovih elektro-energetskih objekata uložila 100.000 KM, a direktor ovog preduzeća Nedeljko Ćorić kaže da na području mjesne zajednice Međaši električnom energijom snabdijevaju oko 400 kupaca.

- Usljed lošeg snabdijevanja električnom energijom i slabih niskonaponskih prilika bili smo prinuđeni da izgradimo novu trafo-stanicu. Izgradnjom nove trafo-stanice Međaši šest biće omogućeno uredno snabdijevanje strujom - dodao je Ćorić.

Rukovodilac "Elektrodistribucije" Bijeljina Dragiša Maksimović rekao je da se izgradnjom ove trafo-stanice pospješuje praćenje prekomjernog povećanja potrošnje struje. On je podsjetio na rekordne rezultate ostvarene na smanjenju gubitaka na mreži.

- Borba protiv neovlašćene potrošnje električne energije i pojačana kontrola mjernih mjesta dali su pun efekat - rekao je on.

Iz "Elektro-Bijeljine", koja strujom snabdijeva 110.000 kupaca na području dva grada i 11 opština Srpske, ističu da je u ovoj godini planirano još nekoliko investicija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )