FOTO: null

Za 10 dolara mjesečno, "Google", odnosno YouTube nudi prvi premijum pretplatnički muzičko-video servis na svim platformama.

Korisnici iPhone i iOS uređaja moraće mjesečno da plate tri dolara više, jer Apple premijum servis naplaćuje po tarifi 30 odsto višoj od drugih.

YouTube Red omogućuje:

  • Neograničeno slušanje i gledanje videa/muzike bez reklama
  • Preuzimanje videa na telefon ili kompjuter korisnika
  • Slušanje YouTube sadržaja u pozadini (dok se radi u drugim aplikacijama)
  • Besplatan pristup Google Play Music servisu (i obrnuto)
  • Gledanje posebnih filmova i serija samo za YouTube Red korisnike.

Sa radom YouTube Red počinje u srijedu, 28. oktobra, i omogućiće mjesec dana besplatnog korišćenja za sve korisnike u podržanim zemljama. Pretplata će se plaćati mjesec za mjesec ili unaprijed, po volji korisnika.

Korisnici interneta i veliki IT portali nisu propustili priliku da isprozivaju "Google" da je vrlo nesrećno nazvao YouTube premijum pretplatnički servis, jer previše podsjeća na ime jednog sajta koji nudi besplatne porno sadržaje svih vrsta (RedTube).

U razgovoru za The Next Web jedan od YouTube zvaničnika rekao je da korisnici crvenu boju najčešće vezuju upravo za YouTube i da je bila logična odluka da se servis nazove YouTube Red. Što se sajta s pornićima tiče, kažu - ne plaše se pogrešnih konotacija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )