FOTO: null

DNS-ov Jovan Vukovljak novi je član DNS-a. Ne, nije greška, jer u Demokratskom narodnom savezu, za čovjeka koji je još prije dvije godine zvanično dao ostavku na sve stranačke funkcije, danas tvrde da nikad nije prestao biti njihov član.

Tako smo u Srpskoj dobili svojevrsni povratnički politički transfer.

“Gospodin Vukovljak nikada nije isključen iz Demokratskog narodnog saveza. Takva odluka nikada nije donesena i on se i dan-danas nalazi u evidenciji Demokratskog narodnog saveza. Ja mislim da gospodin Pavić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza uvijek se rukovodi jednim pravilom da sa ljudima treba razgovarati”, kaže Darko Banjac, potpredsjednik DNS-a.

Jovan Vukovljak je kao poslanik u Predstavničkom Domu prije dvije godine okrenuo leđa DNS-u i priklonio se bloku sa SDS-om na čelu, a na sajtu parlamenta i dalje stoji da je u klubu poslanika SDS-a. U ostavci je jasno tražio brisanje iz evidencije članstva Pavićeve stranke.

“Ja, Jovan Vukovljak iz moralnih i političkih razloga i nezadovoljstva ukupnim stanjem u DNS-u, posebno načinom vođenja kadrovske politike, podnosim neopozivu ostavku na stranačke funkcije u DNS-u”, naveo je tada u ostavci.

To se nikad nije desilo, za ATV tvrdi lider partije. Pričali smo prije mjesec dana i Vukovljak se u razgovoru ponašao kao naš čovjek – tako glasi pojašnjenje Marka Pavića. Ne otkriva detalje ali, bar po priči, čini se da su otklonjeni svi nesporazumi zbog kojih je bio ljut na stranku i njeno rukovodstvo.

“On je bio nezadovoljan nekim stvarima koje su se dešavale u Bijeljini. Iskren da budem, vjerovatno je on velikim dijelom bio u pravu.Ako su ti sporovi izglađeni i ako je Jovo shvatio da, niti je napuštao DNS, i da je njemu uvijek mjesto u DNS-u nama je to izuzetno drago”, rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Nije jasno da li je drago i povratniku, koji navodno nikad nije ni otišao, jer danas nije odgovarao na poruke i pozive. Nedavno je prokomentarisao da će ubuduće djelovati kao nezavisni poslanik, uz onu klasičnu, da će prilikom glasanja zastupati interese Republike Srpske. Čija god verzija bila ispravna, s’ njim ali i sa Đorđom Krčmarom – DNS je u samo nekoliko dana, ni kriv ni dužan, dobio dva poslanika u bh. Parlamentu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )