FOTO: null

Poslanik u Parlamentarnskoj Skupštini BiH Jovo Vukovljak rekao je da nakon ostavke na funkcije u DNS-u ne razmišlja o tome da vrati mandat u PS BiH.

Poslanički mandat neću vratiti, to je individualni rezultat i ne znam da ga je dosad ikad iko vratio stranci. Čuće se šta ću dalje raditi, ovo je bio moj prvi korak.

Ostavke na stranačke funkcije sam podnio zbog neslaganja sa politikom stranke, načinom vođenja kadrovske politike i rješenja u sklopu toga, nepoštivanje dokumanata stranke od Predsjedništva DNS-a i drugih organa.

Vukovljak je za sarajevsko Oslobođenje rekoa da će zasada ostati pri Klubu SNSD-a, ali da će vidjeti koji će biti drugi korak. Prema njegovim riječima, njegove dalje poteze javnost će vidjeti, “možda ne na prvoj narednoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH”. Ali, sigurno u narednom periodu

Možda ću djelovati kao nezavisni poslanik, a možda u nekom drugom klubu, vidjećemo. Imam dovoljno godina da znam kako se treba ponašati u politici, rekao je Vukovljak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )