FOTO: null

Jovan Vukovljak, visoki funkcioner DNS-a i poslanik te stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH podnio je danas ostavku na sve funkcije u toj stranci i zatražio brisanje iz evidencije članstva Demokratskog narodnog saveza, saznaje BN TV iz izvora bliskih DN

Vukovljak je do sada u Parlamentarnoj skupštini BiH djelovao u klubu poslanika SNSD-a, a ubuduće će, kako BN televizija nezvanično sazanje, djelovati kao nezavisni poslanik.

Vukovljak je u dopisu upućenom predsjedniku stranke Marku Paviću i stranačkim organima naveo da ostavku podnosi zbog moralnih i političkih razloga i nezadovoljstva ukupnim stanjem u DNS-u i to posebno načinom vođenja kadrovske politike.

Njegova odluka da djeluje kao nezavisni poslanik u najvećoj mjeri uticaće na Klub poslanika SNSD-a koji više neće biti najbrojniji klub iz Republike Srpske u Predstavničkom vijeću Parlamentarne skupštine BiH.

Ukoliko se obistine spekulacije da će Vukovljak pristupiti Klubu SDS-a, taj klub će, prema broju poslanika preteći Klub SNSD-a i postati najbrojini iz Srpske, čime će nesumnjivo pozicija kadrova Saveza za promjene u zajedničkim institucijama BiH biti dodatno ojačana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )