FOTO: null

„Ili si gospodin da se voziš ili ti je zapelo, treće nema. Sve je više onih kojima je zapelo...“

Ovom rečenicom, Momo Vuković, predsjednik bijeljinskog Udruženja „Crveni taksi“, opisuje potrebe naših sugrađana za vožnju taksijem. Kaže, konkurencije ima, ali oni imaju svoje stalne mušterije i niko nikome ne smeta.

-Teško je biti taksista u našem gradu. Ako sagledamo realno stanje: nemamo uređenu autobusku stanicu, nedostatak željezničke, aerodroma, predstavništava... Saobraćaj je zagušen, gužve postaju sve veće. Jedini razlog što veliki broj taksista uspijeva da se održi jeste to što nemamo gradski prevoz, kaže Vuković i dodaje da  imaju starijih osoba, redovnih mušterija koje prevoze do bolnice, uvedu u ordinaciju i čekaju da završe sa pregledom kako bi ih vratili nazad. Često im se jave i da odu po medicinske nalaze, u kupovinu lijekova, namirnica i do njihovog porodičnog ljekara. 

To ih čini jedinstvenim u Bijeljini. Sačuvali su reputaciju i lojalnost klijenata godinama ispunjavanjem najizazovnijih usluga.

Bijeljinski taksisti, njih 15, prije tri mjeseca udružili su se i osnovali „Crveni taksi“ kako bi unaprijedili ovu djelatnost na području grada. Željeli su time da postignu prepoznatljivost, da sugrađani znaju ko ih vozi i kako bi imali siguran prevoz u svako doba dana i noći.

Članovi Udruženja su profesionalci koji se godinama bave ovim poslom i koncentrisani su na tačnost, dopstupnost i ljubaznost, a svojim korisnicima nude sigurnu i udobnu vožnju.

U strukturi voznog parka Udruženja uglavnom su zastupljena novija vozila, sa ugrađenim klima uređajem. Osim standardnih usluga, izlaze u susret onima koji imaju potrebu za jednim ili više luksuznih automobila. Postoji mogućnost za iznajmljivanje vozila za svadbe i sahrane, turistički obilazak grada i znamenitosti u okolini, prevoz do drugih gradova i aerodroma.

Rade po taksimetru, pozivom na broj 066/110-111, postoji mogućnost poziva i sa Vibera. Cijena starta 1,40 KM i svaki sljedeći kilometar je jedna KM. Cijena je ista vikendima, za praznike, i danju i noću. Iz Udruženja kažu da uvijek postoji mogućnost dogovora i smanjenja cijene. 

Značajan doprinos unaprijeđenju taksi servisa u našem gradu dalo je i osnivanje nove kompanije “Patrol“ koja je dostupna građanima 24 sata a za ovu uslugu potrebno je da pozovu 1552 iz bilo koje telefonske mreže. Cijena vožnje je ista kao i kod ostalih taksi prevoznika 1,40 KM za start i jedna KM po pređenom kilometru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )