FOTO: Srna

"Elektroprivreda Republike Srpske" snabdijeva 580.000 kupaca u Srpskoj električnom energijom po najpovoljnijim cijenama u Evropi koje su 20 puta niže od trenutne tržišne, izjavio je u Bijeljini direktor javnog snabdijevanja u ovom preduzeću Zoran Vuković.

"Energetska nezavisnost Republike Srpske znači i jaku Republiku Srpsku", ocijenio je Vuković, koji je u ime matičnog preduzeća čestitao krsnu slavu Sveti prorok Ilija zavisnom preduzeću "Elektro-Bijeljina".
 
On je rekao novinarima da je trenutno električne energije na tržištu košta 450 evra, a "Elektroprivreda Republike Srpske" snabdijeva svoje potrošače po cijeni od 22,5 evra po kilovatu.
 
"Mi i postojimo zato da uredno, kvalitetno i po najnižim cijenama snabdijevamo električnom energijom potrošače u Republici Srpskoj i naši potrošači ne treba da se boje da će cijene poskupjeti i ili da će ostati bez napajanja", poručio je Vuković.
 
Prema njegovim riječima, "Elektroprivreda Republike Srpske" je, kao matično preduzeće, garant uspješnog i kvalitetnog snabdijevanja potrošača u Srpskoj.
 
Vuković je apelovao na potrošače da štede električnu energiju u krizi koja vlada u svijetu, ističući da se štednjom stiče mogućnost da ostatak kilovata bude prodat po 20 puta većim cijenama, što će donijeti benefit matičnom preduzeću, time i čitavoj Republici Srpskoj.
 
Direktor "Elektro-Bijeljine" Marko Mihajlović izjavio je novinarima da ovogodišnju krsnu slavu preduzeće dočekuje u poslovnom zamahu, uprkos strateškim i svakodnevnim izazovima, te da je pri kraju realizacija kapitalnih projekata vrijednosti 45 miliona KM na rekonstrukciji mreže i nabavci savremene opreme.

 
"Nova mreža i oprema omogućili su da imamo mali broj zastoja i to je najbolji rezultat posljedih nekoliko godina, održali smo nizak nivo distributivnih gubitaka, trenutno na osam odsto, što je za tri odsto bolji rezultat u odnosu na nivo koji propisuje regulator", naveo je Mihajlović.
 
On je napomenuo da je kupljeno 40.000 "pametnih brojila", što je bitan uslov za optimalno funkcionisanje "Elektro-Bijeljine" i da se godišnji planski remont odvija po planu, preostalih devet od 26 čvornih trafostanica biće remontovano u avgustu i septembru.
 
"Sve to pozitivno utiče na finansijsko poslovanje `Elektro-Bijeljine` koja je ostvarila dobit od 150.000 KM za prvih šest mjeseci i nastavlja trend pozitivnog poslovanja", naglasio je Mihajlović.
 
Obilježavanju krsne slave "Elektro-Bijeljine" prisustvovao je i ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović, brojni direktori javnih ustanova i predstavnici privrednog i javnog života u gradu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 4 )