FOTO: null

Ministarstvo prosvjete Srbije učiniće sve da zaštiti srpski jezik od loših uticaja, rekao je ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević u Tršiću, gdje je prisustvovao završnoj svečanosti Vukovog sabora.

- Uvijek ćemo pružiti podršku manifestacijama čiji je cilj očuvanje srpskog jezika i kulture - rekao je Šarčević.

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja je saopštilo da će u narednom periodu sa Ministarstvom kulture i informisanja Srbije pokrenutio niz akcija, a prvi projekat biće povećanje fonda školskih biblioteka.

U saopštenju se navodi da je uoči završne svečanosti zatvaranja 83. Vukovog sabora u Tršiću, Šarčević sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem obišao Višenamjenski centar, koji je sagrađen kako bi postao nacionalni centar za jezik i kulturu, kao i Galeriju Vukove spomen-škole i Muzej jezika i pisma.

Na zatvaranju Vukovog sabora besjedu je održao Svetislav Božić, dopisni član Srpske akademije nauka i umjestnosti i redovni profesor Fakulteta muzičkih umjetnosti Univerziteta u Beogradu, a nastupio je i ansambl narodnih igara i pjesama Srbije Kolo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )