FOTO: Facebook

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima Svetog Vasilija Ostroškog prije Vaskrsa. Njegova želja i volja su savladale sve prepreke da dođe do zacrtanog cilja.

Na Veliku srijedu, objavio je da je došao do željenog cilja, nakon 18 dana hoda. Na putu od preko 360 km od Bijeljine do Ostroga, sa ruksakom od 12 kg na leđima, bez pratnje, noću i danju, kroz tunele, različite vremenske zone, sreo je kako i sam kaže, brojne dobre ljude koji su mu se našli na putu.

Izuzetne emocije su ga ponijele na put i sa istima je završio svoje pokloničko putovanje.

Zbog specifičnih zdravstvenih problema, koje su ostavile posljedice, njegov podvig je još veći, a snaga vjere se pokazala još jednom na djelu.
 
„Bez podrške porodice i bliskih prijatelja, ali i dobrih ljudi koje sam sretao, ovaj put ne bi imao ovakav kraj. Put je bio lijep i lak. Pamtiću svaki korak dok sam živ. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli“, rekao je Lukić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )