FOTO: null

Teška finansijska situacija u Košarkaškom savezu BiH mogla bi ugroziti nastupe reprezentacije u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"A" selekcija reprezentacije BiH u košarci večeras je otputovala u Skoplje, gdje će na prijateljskom turniru snage odmjeriti sa selekcijom domaće Makedonije, te reprezentacijama Portugala i Holandije.

Turnir će poslužiti kao priprema za zvanične utakmice koje slijede. Nakon toga, u avgustu reprezentaciju očekuju mečevi u predkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

Na prijateljski turnir u Skoplje košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su autobusom. Za avionske karte u kasi Saveza nije bilo novca.

Novac je ipak pronađen za jednu avionsku kartu do Skoplja, i to za novog reprezentativnog selektora, trofejnog stručnjaka Duška Vujoševića, čije zdravstveno stanje ne dozvoljava tako dug i naporan put autobusom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )