FOTO: null

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je važno da Srbija sačuva stabilnost u zemlji, jer, kako kaže, sve što se kod nas dešava, utiče i na region.

“Ako to uspijevamo da sačuvamo, nećemo imati problema sa ekonomijom”, istakao je Vučić i dodao da će Srbija uložiti sve da sačuva mir.

“Reći ću onima koji maštaju o urušavanju Dejtona i nestanku Republike Srpske: Republika Srpska je ustanovljena voljom naroda, Dejtonskim sporazumom, a Srbija ima određene obaveze po tom sporazumu. Republika Srpska neće nestati”, poručio je premijer.

Kako je rekao, Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu i smatra da je odnos Srba i Bošnjaka od vitalnog značaja za budućnost.

Ne plašimo se ekonomske budućnosti Srbije, kaže Vučić ističući da svi vide rezultate koje su građani Srbije postigli u rastu i fiskalnoj konsolidaciji. S druge strane, dodao je premijer, Beograd je zabrinut za stanje u regionu.

Odgovarajući na opasku da se čini da ipak postoji neki “kamen u cipeli” u odnosima sa svijetom, premijer je rekao da “imamo više tih kamenčića u cipeli”.

“Moj je posao da uradim sve što mogu za našu zemlju i čini mi se da se borimo za Srbiju i ne samo ja, već cijela delegacija, svi rade svoj posao”, istakao je Vučić.

Kada je riječ o sastanku sa šefom NATO Alijanse Jensom Stoltenbergom, premijer Srbije je rekao da je to bio važan razgovor za Srbiju, te da će uskoro uslijediti odlazak u Brisel, u sjedište NATO-a i novi razgovor sa Stoltenbergom.

Istakao je da je tokom jučerašnjeg razgovora šef britanske diplomatije Boris Džonson iskazao apsolutno prijateljski i razumijevajući odnos od strane britanske vlade.

Govoreći o ulozi Srbije na Balkanu, Vučić je rekao da nama treba da zvuči dobro to što mnogi govore da je upravo Beograd ključan igrač u regionu. “Volio bih da budemo manje ključni”, dodao je premijer.

Dodao je da mu je žao što nije bilo predstavnika Srbije na jednom od skupova tokom kojeg su Srbi, kako je naveo, izjednačeni sa Islamskom državom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )