FOTO: null

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nijedan normalan čovjek nije mogao da ima primjedbe na njegov govor na proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci i poručio da su Srbiji važni dobri odnosi sa BiH, u šta će ulagati i u budućnosti.

"Čini mi se da na sadržinu govora nijedan normalan čovek na kugli zemaljskoj, ni u Srbiji ni u BiH, nije mogao da ima primedbu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare. 

Vučić je rekao da je Srbija uložila mnogo u dobre odnose sa BiH i da "na milion stvari nije odgovorila", te poručio da je Beograd uvijek spreman da ispravi ako je negdje pogriješio. 

"Mi imamo i svoj odnos prema Republici Srpskoj u skladu sa zakonom o specijalnim paralelnim vezama i našim obavezama prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, ali na osnovu toga što pripadamo istom narodu", istakao je Vučić. 

Povodom izjave savjetnika predsjednika Srbije Ivana Mrkića za beogradski dnevnik "Danas" da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić protiv referenduma u Republici Srpskoj i da Vlada dijeli taj stav, Vučić je rekao da Vlada Srbije nikada neće vršiti pritisak na bilo koga. 

 


"Ja sam se o tome izjasnio pred predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u septembru, a rekao sam i pre nekoliko dana da svoj stav nisam promenio", naveo je Vučić. 

On je naveo da je "tačno da Vlada i predsednik Srbije o tom i drugim pitanjima razgovaraji i sarađuju". 

Vučić je poručio da Srbija želi i najbolje odnose sa Hrvatskom, podsjetivši daje bio prvi koji je čestitao lideru HDZ-a Tomislavu Karamarku pobjedu. 

"Što se tiče odnosa sa Hrvatskom, ja neću da prihvatam onu vrstu izjednačavanja i priča o tome kako su svi isti. Želimo najbolje odnose sa Hrvatskom", rekao je Vučić. 

On je naveo da će se potruditi da prvi čestita i hrvatskom mandataru Tihomiru Oreškoviću čim postane premijer, zbog toga što smatra da je važno da Srbija ima dobre odnose sa Hravtskom. 

Vučić je ponovio da balističke rakete koje Hrvatska namjerava da nabavi nisu ni za šta potrebne. 

"Sve drugo neka razvijaju kako žele, ali rakete im zaista nisu potrebne", rekao je Vučić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )