FOTO: null

Delegacija Srbije, predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem stigla je u Potočare, gdje je dočekana zvižducima okupljenih građana. Vučić se po dolasku upisao u knjigu žalosti.

Dočekale su ga majke i supruge ubijenih koje su poručile Vučiću da pomogne da BiH bude funkcionalna zemlja.

“Pozivam vas da to učinite u ime mladih, u ime mrtvih, u ime ovih bijelih nišana”, poručila je Vučiću srebrenička majka Hatidža Mehmedović, koja mu je potom zakačila srebrenički cvijet.

“Trebaju nam dobri odnosi i sa ove i sa one strane Drine”, poručile su majke Vučiću.

Uoči dolaska u Srebrenicu, Vučić je poručio da Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin u Srebrenici, da njegova ruka pomirenja ostaje pružena bez ikakve politike i da Vlada Srbije želi zajednički život sa Bošnjacima.

Nakon obraćanja zvaničnika, delegacije će u 12.00 časova položiti cvijeće i odati poštu nastradalim u sakralnom dijelu Memorijalnog centra.

Među pristiglim delegacijama je i delegacija Vlade Srpske, predvođena ministrom za izbjeglice i raseljena lica Davorom Čordaš, u kojoj je i potpredsjednik Srpske Josip Jerković.

U Srebrenicu je stigao i bivši američki predsjednik Bil Klinton, predsjednik Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Milorad Pupovac, delegacije zemalja iz regiona - Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )