FOTO: srpskainfo.com

Dječiji vrtić “Štrumpfograd”, prva ustanova u Bijeljini u kojoj je organizovan boravak djece i na otvorenom, ove godine obilježava veliki jubilej 20 godina rada.

“Dječiji  grad” se prostire na dva dunuma dvorišta sa voćnjakom, vinogradom, malinjakom i prirodnim brežuljkom, te objektima za ljetnju namjenu, baštom, ljetnjikovcem, otvorenom i pokrivenom pozornicom. Malo dječje carstvo posjeduje i Ulicu dječijh snova sa četiri zidane kuće, kao i barkom koje se koriste kao centri za igru. Neizostavni su i ostali rekviziti svojstveni za prostor koji koriste mališani, a to su ljuljaške, tobogan i klackalice.

– Sa radom smo počeli u junu 1999. godine. Tada smo imali jednu vaspitnu grupu sa dva poludnevna boravka. Vremenom smo proširivali kapcitete, a danas imamo 100 mališana. U sklopu zatvorenog prostora od 450 metara kvadratnih, pored soba se nalaze i dva manja bazena. Jedan je za jaslički, a drugi za predškolski uzrast, a tu je i prostor za dječiju igru „Mala vrata za veliki tavan”- kaže direktor vrtića Jadranka Pastorković.

Tokom radnog vremena od 6, 30 do 17 časova, angažovano je pet vaspitača, medicinska sestra i stručni saradnik za fizički razvoj djece.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )