FOTO: null

Od osamostaljenja Srbije, prvenstvene duele "vječitih" često pratile intrige i primjedbe na suđenje

Srpski vječiti derbi. Tenzija, iskre, adrenalin, strast, težnja da se pobijedi rival i pokaže ko je bolji. Dueli Crvene zvezde i Partizana, zbog rivaliteta na terenu, u samostalnoj Srbiji možda i više zbog kolorita na tribinama, rata "delija" i "grobara" - i dalje su među 10 najvećih na svijetu.

Ove duele su uvijek pratili i intrige, pritužbe, upiranje prstom u sudije, traženje ponekad i dlake u jajetu čak i kad se pobjedi. Od 127. do 158. prvenstvenog derbija, odigranih od osamostaljenja Srbije, mnoge odluke arbitara bile su pod lupom, posebno oko dosuđivanja penala. Postignuta su i dva sporna gola (jedan nepriznat Partizanu i poslednji priznat Zvezdi) kad su sudije procjenjivale da li je lopta cijelim prečnikom prešla gol-liniju. Pravile su se i video-analize, u pomoć su zvane i geodete... I kako god su sudijske komisije i eksperti procjenjivali, strana koja se žalila uvijek je ostajala pri stavu da je u pravu.

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana danas od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" igraju 159. vječiti derbi u 24. kolu Superlige Srbije.

Najveću utakmicu srpskog fudbala, drugu ove sezone posle remija u Humskoj (1:1), Zvezda čeka u boljem raspoloženju i s velikom prednošću od čak 15 bodova u odnosu na trećeplasirani Partizan.

Međutim, ni forma, ni kvalitet tima, a ni uloge favorita nikada nisu igrali presudnu ulogu u derbiju, čega je svjestan i trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

Trener Partizana Zoran Mirković kaže da nema dileme oko sastava i da neće biti drastičnih promjena u sastavu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )